Lowlands Tactical: Forum
[Mededeling] Genoeg geslack, tijd voor wat Discord... - Printable Version

+- Lowlands Tactical: Forum (http://forums.lowtac.nl)
+-- Forum: Publiek (http://forums.lowtac.nl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Aankondigingen (http://forums.lowtac.nl/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: [Mededeling] Genoeg geslack, tijd voor wat Discord... (/showthread.php?tid=672)Genoeg geslack, tijd voor wat Discord... - Sacha - 11-02-2016

Hoi LowTacers,

TL;DR: We (Staf) willen langzaam over gaan van Slack naar Discord. Invite is hier: https://discord.gg/4DTF42G

Wij zijn in beweging en wij blijven innoveren (eigenlijk niet, dat lees je zo). Wij begonnen 2 jaar geleden met Skype, dit was de chat tool na IRC, MSN en dit was de standaard tool van de ArmA community op dat moment, we gebruikte het bij TDNL en dus wij (LT) ook.

Toen kwam Slack om de hoek kijken. Dit werkte op je mobiel en je laptop zonder dat je batterij een half uur later leeg was als het uberhaubt werkte. Het liet mooi zien waar je naar linkte en het werkte heerlijk. En de nodige ArmA 3 projecten waar ook overgestapt. Het duurde even om Outlawled ervan te overtuigen (want wat de boer niet kent..) wat op een gegeven moment vanzelf ging omdat VCB ook ineens over was.

Niet lang hierna (Mei 2016) kwam Discord om de hoek kijken, iets waar BIS naar toe sprong van Skype. We hadden nog onze twijfels hierover, we hadden al Slack, er zat een speech functie hierin, maar we gebruikte al TeamSpeak en TFR/ACRE2 support leek zeer onwaarschijnlijk. Maar het belangrijkste was dat het niet duidelijk was hoelang Discord in leven zou blijven (het was immers een gratis app van een startup), er nog niks duidelijk was wat het business model was en welke mooie features die nu gratis waren zou verdwijnen achter een paywall. Reden genoeg om dit nog ff niet aan te raken.

Inmiddels zijn we maanden verder:
 • Slack begint een beetje vol te lopen op het punt dat dingen uploaden moeilijk wordt;
 • Slack bewaard onze geschiedenis niet echt. De beperking is max 10.000 waar we allang tegen aan gelopen zijn;
 • Na gesprekken met meerdere (staf) leden is naar voren gekomen dat de LowTac Slack de enige Slack is voor de meeste en de rest al meer met Discord deed.
Dit was op zich al reden genoeg om eens verder te kijken:
 • Discord is stabiel gebleken
 • De features blijven zoals ze zijn en het business model is bekend (verkoop van Emoji's, not kidding) en het ziet er niet naar uit dat het ons in de weg gaat zitten.
 • En al een deel van de LT leden is er al bekend mee.
Een ander belangrijke redenen in onze overweging tot deze overstap waren:
 • Slack is gemaakt voor bedrijven, voor teams. Discord is gemaakt voor gamers, kleine groepen zoals de onze. Het sluit beter aan;
 • Management overhead is minder omdat voor de staf het minder werk is;
 • Verder zijn ze hetzelfde in vele features. Je kan het in je browser draaien, op je mobiel en je kan een desktop applicatie draaien;
 • We kunnen onze community/clan openen voor buitenstaanders en daarmee interactie hebben zonder dat we als staf door een hele stappenplan heen moeten om dat werken te krijgen en al onze geheimen op straat te gooien.
In het kort: tijd om te verhuizen.


Inloggen op Discord!
Als je al een Discord account hebt Nog geen Discord:
 • Registreer een account hier: https://discordapp.com/register
 • Om te kunnen praten moet je email wel geregistreerd zijn
 • Eenmaal geopend, open deze invite: https://discord.gg/4DTF42G
Eenmaal binnen, dan zal de staf je een rol toewijzen zodat je bij wat extra kanalen kan.

Wij zullen aankomende twee weken Slack nog open laten, maar zullen alles over twee weken alles archiveren en deze Slack tot rust brengen.

Let op!
Naast een andere chat client hebben we ook besloten voor een meer open aanpak. Iedereen kan in principe inloggen en op de publieke kanalen, maar we hebben nog onze eigen kanaaltjes afgesloten voor de buitenwereld (Bunker, Missiemakers, Template) waar we onze hart kunnen luchten. Dus wees voorzichtig waar je jouw tevredenheid over Bohemia Interactive en ArmA 3 uit! Wink

Dit is op dit moment nog open voor iedereen, als dit een issue wordt en we ondervinden daar teveel hinder van, dan sluiten we dit af en is het einde oefening. (Nothing is set in stone yet.)